Profiel

Share

In mijn alweer ruim 30-jarige werkervaring komen zeer verschillende functies in grote(detailhandels) ondernemingen voor. Ik heb me vooral ontwikkeld als zakelijke leider, communicator en synergist. De combinatie van mijn HRM achtergrond en professionele ervaring met HRM-, sales-, lijn- en verandermanagement vormen een CV waar ik trots op ben.

Bij WE (voorheen Hij en Zij) heb ik me ruim 12 jaar ontwikkeld in sales, filiaalmanagement en P&O, daarna was ik klaar voor een volgende stap. In 1993 accepteerde ik een nieuwe uitdaging bij Kruidvat.
Ik heb als Personeel en Organisatie manager en daarna van 1998 t/m 2001 als Directeur Operations in het Kruidvat-directieteam mee mogen bouwen aan een prachtig bedrijf. Een ervaring waarvan ik me bewust ben dat maar weinigen zo’n unieke periode in het centrum van zo’n bedrijf mee mogen maken.
Ervaring is volgens mij echter niet meer dan een mooie en trotse herinnering, het biedt voor de toekomst geen garanties. Met name op grond van mijn authentieke Belbin talenten als “brononderzoeker” (extravert, communicatief, enthousiast), “groepswerker” (opmerkzaam, opbouwend, rust creërend, vertrouwenwekkend) en “voorzitter” (doelgericht, beslissend en trefzeker) lever ik mijn bijdrage.
 
Sinds 2002 begeleid ik bedrijven als trainer, coach en change agent in missie-visie-strategie ontwikkeling, operationele inrichting en besturing, doelgericht én complementair samenwerken, Internal branding, HRM-beleid, verkoop- en management-ontwikkeling. Bedrijven waar ik voor werk(te) zijn o.a. Essilor, Euretco, Vomar Voordeelmarkt, The Society Shop, Chefaro, FrieslandCampina, DA, Oilily, Flynth, Lassie, Achmea, Planmen, NBC, Bakkersland, Belcompany, development booster, EFMI, Zeelandia, BAM Schakel & Schale, Eigen Haard, SVT, K+V, Q-and-A en campagnerotterdam. 
 
Ik ben ervan overtuigd dat individuen én organisaties meer dan ooit zullen moeten werken aan het mobiliseren van hun talenten om B.T.W. (Bewezen Toegevoegde Waarde) te hebben. De kracht om samen te werken aan flexibiliteit en voortdurende ontwikkeling zal volgens mij succesvolle bedrijven van de toekomst snoeihard scheiden van de zwakkere. De vereiste slagkracht vraagt van ondernemers en zijn medewerkers dat ze elkaar kennen, vertrouwen, aanvullen en gezamenlijk ‘gaan’ voor succes in de dagelijkse praktijk.
 
Ik ben trots dat ik verbonden ben met een aantal waardevolle partners:
  • Speakers Academy: HET meest vooraanstaande sprekersbureau van Nederland, waarmee ik al een groot aantal jaren succesvol samenwerk
  • Core team member of International Retail Professionals
  • Essilor, waarmee ik als exclusieve partner o.a. het Future4Opticians programma, Manage2Grow en het internationale Management4Growth programma heb ontwikkeld.
  • Lid van het Belbin Teamrol gilde 
  • Door OPP Ltd. geaccrediteerd assessor voor het 16PF persoonlijkheidsonderzoek, een wetenschappelijk gevalideerd methode waar je op kan bouwen bij selectie en ontwikkeling (http://www.opp.eu.com/16PF )