Echt de Sjaak!

Share

In juni komt mijn boek uit over/voor ongeneeslijk zieke mannen, de mensen om hen heen en professionals. Hoe leer je daarmee leven, wat komt er allemaal bij kijken en wat wil/moet je ermee?! De titel van het boek is; "Echt de Sjaak!". 

Het is een serieus boek met scheutjes humor en vooral praktisch positief. Met voorbeelden uit mijn eigen leven, maar het gaat NIET over mij. Ik schrijf het voor die man die hier mee worstelt en zijn omgeving. Er is verrassend weinig houvast in dit soort situaties en mannen hebben dan snel de neiging om zich terug te trekken in hun 'grot' en het over zich heen te laten komen. Dit terwijl er nog zoveel waarde(n)vols te delen en beleven is in deze fase.

Benieuwd???? Nog even wachten:)

Ook de eigen website van de stichting Echt de Sjaak! (in oprichting) komen er binnenkort aan. Daar ga je ervarigsverhalen vinden van Sjaken, relevante informatie, de mogelijkheid om een buddy te vinden en nog veel meer.

Tot snel, Kasper

 

De eerste reviews over het boek:

Prof. Marcel Levi, internist
Voorzitter RvB Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Hoogleraar Geneeskunde Universiteit van Amsterdam en University College London

Het liefst denken we niet te veel over de mogelijkheid ernstig, misschien zelfs wel ongeneeslijk, ziek te worden. En als een ander dat overkomt, vinden we het dikwijls ook niet zo makkelijk ons een houding te geven en er echt voor die persoon te zijn. Want wat er echt met iemand gebeurt die ernstig ziek wordt en weet dat hij de ziekte niet gaat overleven, dat kun je pas zeggen als het jezelf overkomt. Kasper Klaarenbeek beschrijft in zijn boek ‘Echt de Sjaak!’ op indringende wijze uit eigen ervaring wat iemand meemaakt als je ernstig ziek ‘patiënt’ wordt en een ongeneeslijke aandoening blijkt te hebben. Het boek focust zich ook op de typische manier waarop mannen soms omgaan met tegenslag, emotie, uitdaging en angst. Op een buitengewoon openhartige manier reflecteert Kasper op wat hem is overkomen en welke gevoelens dat bij hem oproept. Scherpe analyse wisselen zich af met oprechte emoties en dat leidt tot uiterst bruikbare handvaten voor iedereen die dit ook overkomt en de mensen die hen daarbij willen ondersteunen en begeleiden.

 

Drs. Coen Völker GZ-psycholoog BIG bij het Helen Dowling Instituut (GGZ voor de oncologie), docent RINO Groep, auteur van de boeken Angst na Kanker (Verhulst & Völker, 2018) en Fear of Cancer (Völker, 2021) en supervisor bij het Radboud centrum voor Mindfulness.

 

In toon, taal en tempo reikt Kasper Klaarenbeek uit naar mannen die ziek zijn. Ziek zijn valt niet mee. Ziekte laat ook zien dat je niet zelf aan de knoppen zit. Toch geeft dit boek aanknopingspunten en 'knoppen' waar je aan kunt draaien en over kunt denken. In een openhartige en directe stijl neemt de auteur je mee in een persoonlijke zoektocht naar betekenis, houvast en zingeving. Een boek voor velen.