Referenties

Share

Ieder jaar begeleid ik diverse bedrijven, instellingen en organisaties. Hieronder een korte greep uit de opdrachtgevers waar ik de afgelopen jaren voor heb mogen werken en een aantal referenties.

·      Kruidvat
·      WE Fashion
·      Essilor
·      Euretco
·      Vomar Voordeelmarkt
·      The Society Shop
·      Chefaro
·      FrieslandCampina
·      DA
·      Oilily
·      Flynth adviseurs & accountants
·      Lassie
·      Achmea
·      Corbulo
·      Klein Epstein & Parker (USA)
·      ALFA accountants & adviseurs
·      Planmen
·      Nederlands Bakkerij Centrum
·      Bakkersland
·      Belcompany
.      Uniscape

·      Development Booster
·      EFMI
·      Zeelandia
·      BAM Schakel & Schale
·      Eigen Haard
·      SVT
·      K+V
·      Q&A
·      Campagne
·      The Makers
·      Roelofs meetinstrumenten
·      Yur Advocaten & Consultants
·      Accon avm
·      BAM Bouw en Vastgoed
·      Berga
·      Gemeente Veenendaal
·      Nationale politie
·      Gemeente Hellendoorn
·      AAK
·      Douwes & Partners Advocaten

Acquire Publishing, Erna Jansen Hoofdredacteur en congresorganisatie 
Kasper heeft gesproken op het Jaarcongres van Parkeer24. Zijn optreden als ‘MerkWaardige’ uitsmijter zette de bezoekers, na een interessante maar lange congresdag, weer op scherp. ‘Waar ben jij goed in’, ‘Wat heb je geleerd vandaag’ waren vragen die in de zaal direct tot veel geroezemoes, overleg, discussie en enthousiasme leidden. Kasper is een ‘energizer’ die toehoorders op een prettige manier op scherp kan zetten, over zichzelf en hun rol kan laten nadenken en ze een mooie boodschap mee naar huis geeft.

Autotaalglas Nederland, Robert Stutje
“Kasper, dank je voor de energieke presentatie tijdens de Regiomeetings met onze franchisenemers. Jouw presentatie is zowel door ons als door onze franchisenemers als zeer positief ervaren. Energiek (in de zin van motiverend), tastbaar en concreet (kan ik morgen mee aan de slag). Het was goed om te zien dat jij gedurende de hele presentatie de aandacht van de toehoorders kon houden. Veel succes verder en tot de volgende keer!”

Klein Epstein & Parker (USA), Jeroen Bik
“Het is een genoegen om Kasper als adviseur, sparringpartner en teamlid in de buurt te hebben. Hij is niet de bekende ‘externe adviseur’. Hij is oprecht betrokken, leeft zich echt in, blijft super scherp, gaat voor de lange termijn, geeft zelf ongevraagd advies en is er altijd als dat nodig is. Niet voor de knikkers, maar voor het spel. En dat zie je maar zelden!”

Corbulo CFO-sessie
“We kijken terug op een interessante bijeenkomst waarin 15 CFO’s en financiële leiders met elkaar in gesprek gingen, onder leiding van voorzitter en gastspreker Kasper Klaarenbeek. Het was een informatieve, prikkelende en soms confronterende sessie waarin Kasper de groep een spiegel voorhield en de CFO’s elkaar een klantbord hebben kunnen bieden. Wij kijken met trots en plezier terug op de sessie.”

JCI Kromme Rijn, voorzitter Gerald Vervoorn
“Kasper heeft onze hoge verwachtingen meer dan waargemaakt met zijn energieke, vriendelijk confronterende en waardevolle verhaal. Kasper wist zich perfect te verplaatsen in de uitdagingen waar onze leden als jonge professionals tegenaan lopen en heeft ons uitgedaagd het beste uit onszelf te halen. Als je op zoek bent naar een spreker/trainer die jullie groep in beweging brengt, beveel ik je Kasper graag aan.”

Euretco  wonen
“Met als thema ‘Ben ik er nog’ trapte Euretco Wonen vlak voor Pasen het nieuwe woonseizoen af met een inspiratiesessie voor ondernemers en leveranciers. In de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam praatten directievoorzitter Harry Bruijniks en directeur Wonen Maarten Bakker de ruim 250 bezoekers bij. BNR presentator Rens de Jong zorgde als dagvoorzitter voor enthousiasme en Kasper Klaarenbeek inspireerde de zaal met zijn visie op herstel na de crisis en duurzaam onderscheid.”

Netwerkavond 0318samen
“Ruim 60 belangstellenden waren afgekomen op de affiche van spreker Kasper Klaarenbeek, over ondernemen met BTW (Bewezen Toegevoegde Waarde). Het werd een interactieve avond, waarbij Kasper Klaarenbeek de aanwezigen prikkelde met zijn stellingen over marketing, merkontwikkeling en de reactie die nodig is op de ontwikkelingen van economie en technologie. Ook daagde hij zijn toehoorders bij herhaling uit om onderzoek te doen naar de eigen merkwaarde.”

Flynth accountants en adviseurs, Ruud Pondman
“Kasper is een gevaarlijk goede coach. Dicht op je huid; altijd goede vragen. Zaken die je verder brengen in het dagelijks functioneren. En in een team zorgt hij voor de ruimte via waar de energie moet vloeien om ruimte te maken voor goede teamprestaties. Een professional die bindt!”

Zeelandia, Richard de Boer
“Kasper was een totaal onbekende voor Zeelandia en andersom was Zeelandia en de bakkerijsector onbekend voor Kasper. De samenwerking heeft goed uitgepakt. Doorgaans kritische MKB ondernemers reageerden zeer positief. Kasper wist de zaal een uur lang te boeien, hij zorgde voor interactie met de zaal en tussen de deelnemers onderling. Een zeer doeltreffende aanpak en positief hoe Kasper zich op dit optreden had voorbereid en zich verdiept in de problematiek van de doelgroep. Geen standaard praatje, maar op maat gesneden. Kasper, de complimenten van Zeelandia, ook namens een groot aantal bakkersondernemers in Nederland.”

Directie Campagne Rotterdam
“In 2008 hebben wij de integratie van twee verschillende communicatiebureaus, onder de bezielende leiding van Kasper, waar kunnen maken. Door te kijken naar alle individuele talenten, teamrollen en verschillende teamdoelstellingen heeft Kasper een zeer gefundeerd en waardevol resultaat bereikt voor onze organisatie. De hands-on mentaliteit, oprechte persoonlijke aandacht, business-ervaring, manisch optimisme en uitputtelijke energie van Kasper zijn door iedereen als zeer prettig en motiverend ervaren. Kasper heeft hiermee een blijvende indruk achtergelaten.”

Oilily, Evelien de Ridder
“Werken met Kasper is werken met een bron van motivatie en kennis. Kennis die hij graag overdraagt op een sympathieke manier, het komt gewoon aanwaaien. Met de hulp van Kasper hebben we in een creatieve omgeving waar structuur lastig op te leggen is veel kunnen bereiken. Mooi om te zien hoe door openheid en eerlijkheid mensen in feite de gevraagde structuur als vanzelf gaan accepteren en zelfs naar buiten toe gaan verdedigen. Gezamenlijk kennis als team toepassen met respect voor de mensen die het aangaat. Lonely at the top, geen idee wat dat is!”

EFMI Master of Food
“Kasper is een inspirerende en energieke spreker. Hij heeft ons een aantal waardevolle eye-openers opgeleverd m.b.t. verandermanagement. Hij werkt lekker vanuit de praktijk, is een interessante spreker en heeft een leuke achtergrond vanuit Kruidvat. Erg inspirerend en motiverend, duidelijk, aansprekend en goede praktijkvoorbeelden. Lekker verhaal, praktisch, herkenbaar maar ook spiegelend.”

Flynth adviseurs en accountants, Jan Willem Wessel
“Tijdens de strategische heroriëntatie van ons bedrijf heb ik Kasper in meerdere opzichten leren kennen en waarderen. Hij kan op alle niveaus in de organisatie opereren met de juiste ‘tone of voice’ en doet dit vanuit een zowel op taak als op mens gerichte benadering. Kasper gaat daarbij aan de slag met een grote dosis enthousiasme, nuchterheid, humor, creativiteit en rolbesef. Zijn vorm van ‘learning by doing and problem solving’ werkt heel effectief.”

Vomar Voordeelmarkt, Piet Heijmering
“Kasper kenmerkt zich als een man met veel passie en energie. Hij is vernieuwend, maar past zich gemakkelijk aan naar traditioneel indien nodig. Zeer bekwaam op gebieden als organisatiekunde en HRM. Daarnaast ook gewoon een echte collega die zich oprecht interesseert in een ander. Veel geleerd van elkaar in die periode en ik kijk dan ook terug op een inspirerende tijd.”

Chefaro Nederland, Paul Vermeulen
“Kernwoorden welke op Kasper van toepassing zijn: inspirator, professioneel, betrokken, resultaatgericht, drive en humor. Kasper geeft energie en maakt de individuele rol en onderlinge verbinding in het team voor iedereen inzichtelijk. Kasper is een bouwsteen bij het vormen van teams.”

DA Retailgroep, Sander Polman
“Kasper’s energy drives people towards full commitment. With Kasper on board there is never a dull moment! A nice metaphor, surprising question or cracking joke are his ways to break the ice and start talking about the subjects that really matter. The subjects everyone thinks about but refuses to speak about in public. He is able to stimulate and support individuals and teams to give their utmost with respect for each others expertise and talents. Even if the job at hand is complex and involves strong measures to be taken: trust Kasper to do the job!”

United Retail, Wim Kannegieter
“Kasper is een inspirerend person die op basis van inzicht, inzet, enthousiasme en collegialiteit mensen voor zich weet te winnen en (verander)processen op een goede wijze in gang weet te zetten, uit te werken en te implementeren. Kasper zijn betrokkenheid bij verschillende projecten staat borg voor succes en duurzaamheid van dat succes op de lange(re) termijn.”

AS Watson, Hans Schulski
“Ik heb Kasper leren kennen als een zeer sympathieke leider. Hij heeft het vermogen om visie om te zetten in strategische vraagstukken en doelen. Kasper ziet de ontwikkelingslijnen van de organisatie en heeft een uitstekende antenne voor kwaliteiten van mensen. Hij coacht en stimuleert stafleden op seniormanagement niveau tot hogere prestaties waardoor de resultaten van een onderneming zullen verbeteren.”