Over Kasper

Share

In zijn ruim 35 jaar werkervaring heeft Kasper veel verschillende functies vervuld, voornamelijk in grote detailhandel ondernemingen. Kasper is zijn carrière begonnen bij WE (voorheen Hij en Zij), waar hij twaalf jaar werkzaam geweest is in diverse sales, management en personeel & organisatie functies. In 1993 accepteerde Kasper een nieuwe uitdaging bij Kruidvat, waar hij aan de slag ging als Personeel en Organisatie Manager. Vijf jaar later werd hij Directeur Operations in het Kruidvat Directieteam. Een unieke periode waarin hij mee heeft mogen bouwen aan een mooi bedrijf.

Business coach en trainer
Tegenwoordig richt Kasper zich op het begeleiden en coachen van directies en managementteams, inspireren en coachen van medewerkers en het regiseren van veranderprojecten. Zijn praktijkervaring en boeken vormen de basis van de MerkWaardig presentaties die hij geeft. Hij maakt mensen en bedrijven bewust van hun MerkWaardig-heid en gebruikt hierbij inspirerende voorbeelden uit de praktijk.

Management auteur
Kasper Klaarenbeek is auteur van de in 2014 verschenen bestseller ‘Ben jij wel MerkWaardig genoeg?’. Met dit boek geeft hij waardevolle inzichten en bruikbare handvatten voor bedrijven om de crisis achter zich te laten en nóg MerkWaardiger te worden. Hij is er namelijk van overtuigd dat individuen en organisaties meer dan ooit moeten werken aan hun talenten om B.T.W. (Bewezen Toegevoegde Waarde) te hebben. De vereiste slagkracht vraagt van ondernemers en medewerkers dat ze elkaar kennen, vertrouwen, aanvullen en samen gaan voor succes! In het voorjaar van 2015 verscheen het vervolg ‘Is jouw bedrijf wel MerkWaardig genoeg?’ waarin Kasper met name ingaat op de organisatorische, bedrijfskundige en communicatieve aspecten van MerkWaardigheid in bedrijven. 

Kasper’s Belbin talenten
Kasper begeleidt veranderprogramma’s binnen bedrijven en levert zijn bijdrage op grond van zijn Belbin talenten als brononderzoeker (extravert, communicatief, enthousiast), groepswerker (opmerkzaam, opbouwend, rust creërend, vertrouwenwekkend) en voorzitter (doelgericht, beslissend en trefzeker).

Partners
Kasper Klaarenbeek is partner van een aantal waarde(n)volle organisaties:

  • Speakers Academy: het meest vooraanstaande sprekersbureau van Nederland.
  • Essilor: een Frans multinationaal bedrijf dat corrigerende brillenglazen produceert en instrumenten maakt voor oogartsen en opticiens.
  • Belbin Teamrol Gilde: een vereniging van professionals op velerlei gebied die de Belbin Masterclass hebben gevolgd en gecertificeerd zijn voor het gebruiken van de Belbin Groen Teamrol Methodieken.
  • 16PF Geaccrediteerd assessor: gecertificeerd om gebruik te maken van het 16PF persoonlijkheidsonderzoek, een wetenschappelijk gevalideerde methode waar je op kunt bouwen bij selectie en ontwikkeling.

Meer weten?
Wil je meer over me weten? Neem dan contact met me op